REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové rohlíčky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené rohlíčky z mouky, másla, cukru, vejce a čokolády, zdobené citronovou polevou.


Ingredience:
220 ghladké mouky
110 gmoučkového cukru
100 gmásla nebo tuku
50 gčokolády
1 ksvejce
tuk na vymazání plechu
Na citronovou polevu:
3 lžícecitronové šťávy
1 lžícehorkého másla
1 lžícehorké vody
180 gmoučkového cukru

Postup:

1. V míse utřeme změklé na menší kousky nakrájené máslo, vejce, moučkový cukr a na jemno nastrouhanou čokoládu
2. Přidáme prosátou hladkou mouku a dobře propracujeme
3. Z těsta vyválíme váleček, který pokrájíme na stejně velké kousky, ze kterých vytvarujeme rohlíčky a přeneseme je na tukem vymazaný plech, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 15 minut
4. Na citronovou polevu do misky prosijeme moučkový cukr, přidáme horkou vodu, horké máslo, citronovou šťávu a vše třeme, až je poleva hladká a tuhá
5. Vychladlé rohlíčky ozdobíme (pocákáme) připravenou citronovou polevou a necháme ztuhnout.

Doporučení:

Místo citronové polevy můžeme použít likérovou polevu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy