REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové slzičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené cukroví plněné čokoládovým krémem a marmeládou, povrch potřený tmavou čokoládou, ozdobený bílou čokoládou.


Ingredience:
400 ghladké mouky
250 gmásla
200 gmletého cukru
4 lžičkyholandského kakaa
3 ksžloutků
hladká mouka na vál
tuk na plech
Na krém:
150 gmoučkového cukru
150 gmásla
30 ghořké čokolády
troška rumu
Na dohotovení:
rybízová marmeláda
tmavá čokoládová poleva
bílá čokoládová poleva

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na menší kousky, moučkový cukr, kakao, žloutky a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout
2. Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, vykrájíme z něho slzičky, přendáme je na tukem vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova
3. Na čokoládový krém ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a pak vmícháme moučkový cukr a trošku rumu
4. Vychladlé slzičky slepíme čokoládovým krémem, do středu krému přidáme trochu rybízové marmelády, povrch slziček potřeme rozpuštěnou tmavou čokoládovou polevou a ozdobíme tenkými proužky rozpuštěné bílé čokoládové polevy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy