Pečené cukroví plněné čokoládovým krémem a marmeládou, povrch potřený tmavou čokoládou, ozdobený bílou čokoládou.
Ingredience:
400 g | hladké mouky |
250 g | másla |
200 g | mletého cukru |
4 lžičky | holandského kakaa |
3 ks | žloutků |
hladká mouka na vál | |
tuk na plech | |
Na krém: | |
150 g | moučkového cukru |
150 g | másla |
30 g | hořké čokolády |
troška rumu | |
Na dohotovení: | |
rybízová marmeláda | |
tmavá čokoládová poleva | |
bílá čokoládová poleva |
Postup:
1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na menší kousky, moučkový cukr, kakao, žloutky a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout
2. Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, vykrájíme z něho slzičky, přendáme je na tukem vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova
3. Na čokoládový krém ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a pak vmícháme moučkový cukr a trošku rumu
4. Vychladlé slzičky slepíme čokoládovým krémem, do středu krému přidáme trochu rybízové marmelády, povrch slziček potřeme rozpuštěnou tmavou čokoládovou polevou a ozdobíme tenkými proužky rozpuštěné bílé čokoládové polevy.