REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové plněné hromádky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené hromádky z mouky, másla, rozinek, oříšků a dalších ingrediencí, po upečení slepené čokoládovým krémem.


Ingredience:
Na 30 kousků:
200 ghladké mouky
100 gmásla
75 gmoučkového cukru
50 gvlašských ořechů
50 gčokolády na vaření
50 grozinek
50 mlmléka
1 ksvejce
1/4 lžičkysoli
Na náplň:
100 gbílé čokolády
50 gmásla

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, změklého másla, moučkového cukru, soli a vejce vypracujeme těsto
2. Čokoládu na vaření nasekáme, rozpustíme v horkém mléce a necháme vychladnout
3. Rozinky opláchneme, necháme okapat a na drobno nasekáme
4. Do připraveného těsta přidáme vychlazené čokoládové mléko, na drobno nasekané rozinky i vlašské ořechy a vše zpracujeme, pak zabalíme do potravinářské fólie a na 1 hodinu dáme do lednice
5. Pak pomocí dvou lžiček klademe na plech vyložený pečicím papírem malé hromádky v dostatečných odstupech, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 8 minut, ještě teplé sundáme z plechu a necháme vychladnout
6. Na náplň bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a za stálého míchání necháme mírně vychladnout, potom přidáme změklé máslo, vyšleháme na hladký krém, kterým spojíme vždy dva kusy plochou stranou k sobě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy