V troubě upečené hromádky z mouky, másla, rozinek, oříšků a dalších ingrediencí, po upečení slepené čokoládovým krémem.
Ingredience:
Na 30 kousků: | |
200 g | hladké mouky |
100 g | másla |
75 g | moučkového cukru |
50 g | vlašských ořechů |
50 g | čokolády na vaření |
50 g | rozinek |
50 ml | mléka |
1 ks | vejce |
1/4 lžičky | soli |
Na náplň: | |
100 g | bílé čokolády |
50 g | másla |
Postup:
1. Z prosáté hladké mouky, změklého másla, moučkového cukru, soli a vejce vypracujeme těsto
2. Čokoládu na vaření nasekáme, rozpustíme v horkém mléce a necháme vychladnout
3. Rozinky opláchneme, necháme okapat a na drobno nasekáme
4. Do připraveného těsta přidáme vychlazené čokoládové mléko, na drobno nasekané rozinky i vlašské ořechy a vše zpracujeme, pak zabalíme do potravinářské fólie a na 1 hodinu dáme do lednice
5. Pak pomocí dvou lžiček klademe na plech vyložený pečicím papírem malé hromádky v dostatečných odstupech, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 8 minut, ještě teplé sundáme z plechu a necháme vychladnout
6. Na náplň bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a za stálého míchání necháme mírně vychladnout, potom přidáme změklé máslo, vyšleháme na hladký krém, kterým spojíme vždy dva kusy plochou stranou k sobě.