REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové perníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Perníčky z mouky, másla, cukru, vajec, medu a čokolády na vaření, potřené čokoládovou polevou, sypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
500 ghladké mouky
150 gmásla
100 gmoučkového cukru
50 gčokolády na vaření
3 ksvajec
1 ksčokoládové polevy
1 ksvejce na potření
3 lžícemedu
1 lžičkaperníkového koření
moučkový cukr na ozdobu

Postup:

1. Vajíčka utřeme s moučkovým cukrem a medem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, rozpuštěné zchladlé máslo, kakao a prosátou hladkou mouku s kořením 2. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které rozválíme a vykrájíme z něho různé tvary
3. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 200 °C 5 minut a ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem
4. Čokoládovou polevu rozehřejeme nad vodní lázní a potřeme s ní vychladlé perníčky
5. Na mírně vychladlou polevu položíme menší formičku (než s jakou jsme vykrajovali tvary) a dovnitř formičky nasypeme moučkový cukr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy