REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové kostky s kokosem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z vajec, cukru, rumu a kokosu.


Ingredience:
Na 15 kousků:
300 ghladké mouky
300 gcukru krystal
150 gmásla
3 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
250 mlmléka
Poleva:
350 gztuženého tuku
3 lžícekakaa
3 lžícerumu
kokos na obalení
kandované ovoce na ozdobu

Postup:

1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s cukrem,přidáme změklé máslo a znovu utřeme
2. Do směsi zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme mléko a důkladně promícháme
3. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a vmícháme do těsta, nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10-15 minut
4. Upečený korpus vyklopíme na vál a necháme vychladnout, poté nakrájíme na libovolné kostky či trojúhelníky
5. Ve vodní lázni rozpustíme tuk a vmícháme rum a kakao, ve vzniklé polevě namáčíme kostky a ihned obalujeme v kokosu, necháme ztuhnout v ledničce
6. Zdobíme kousky kandovaného ovoce a lístkem meduňky.

Poznámka:

– Na obalení můžeme použít i mleté ořechy místo kokosu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy