REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové koblihy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte také tento recept na koblihy s čokoládovou náplní usmažené v oleji, ozdobené čokoládovou polevou. Recept pro milovníky čokolády.


Ingredience:
1 kgpolohrubé mouky
100 gmoučkového cukru
60 gdroždí
60 gmásla
600 mlmléka
2 lžícerumu
1/2 lžičkycitronové kůry
25 ksdílků nugátové čokolády
5 ksvaječných žloutků
špetka soli
olej na smažení
čokoládová poleva na ozdobení
mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:
  1. Do 1 dcl vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme tak 2 lžíce mouky a 1 lžičku cukru, promícháme, zakryté utěrkou necháme na teplém místě vzejít kvásek
  2. Do větší mísy nasypeme mouku, přilijeme zbytek teplého mléka, přidáme vaječné žloutky, citronovou kůru, rum, sůl, rozpuštěné máslo a kvásek, vypracujeme těsto, to poprášíme moukou, zakryjeme čistou hadrovou utěrkou a necháme kynout, po 30 minutách těsto promícháme a necháme opět kynout dalších 30 minut
  3. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše na plát silný tak 2 mm, vykrájíme z něj, například pomocí skleničky, kolečka o průměru 6 cm
  4. Na polovinu koleček položíme vždy kousek čokolády, kolečka s čokoládou překryjeme zbylými kolečky, okraje mírně přitoskneme, necháme na pomoučeném plechu kynout, opět zakryté, dalších 30 minut
  5. Připravené koblihy smažíme v dobře rozpáleném oleji, pěkně pozvolna, dozlatova, z obou stran, usmažené koblihy necháme na papírové utěrce vsáknout olej
  6. Koblihy nakonec postříkáme rozupuštěnou čokoládovou polevou a necháme úplně vychladnout.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy