REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové flameri

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemný dezert z mléka, cukru, krupice a čokolády, ozdobený šlehačkou a hoblinkami čokolády, přelitý vaječným koňakem.


Ingredience:
500 mlmléka
70 gkrupice
50 ghořké čokolády
40 gcukru
špetka soli
Na ozdobení:
šlehačka
hoblinky čokolády
vaječný koňak nebo sirup

Postup:

1. Dáme vařit mléko se špetkou soli a za stálého míchání nasypeme tenkým pramínkem krupici i cukr a vaříme do zhoustnutí cca 5 minut
2. Pak přidáme na drobno nakrájenou hořkou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí
3. Nalijeme do studenou vodou vypláchnutých tvořítek, necháme vychladnout a ztuhnout
4. Potom vyklopíme, ozdobíme šlehačkou, hoblinkami čokolády a přelijeme vaječným koňakem nebo sirupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy