REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová srdíčka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená srdíčka z mouky, kakaa a medové směsi, vychladlá máčená v rozpuštěné čokoládě, posypaná moučkovým cukrem.


Ingredience:
500 ghladké mouky
1 lžícekakaa
2 lžičkyperníkového koření
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
Na medovou směs:
200 gcukru krupice
150 gmásla
125 gmedu
40 mlsmetany
Na dohotovení:
200 ghořké čokolády
150 gmléčné čokolády
4 lžícemoučkového cukru

Postup:

1. Do kastrůlku dáme med, cukr, změklé máslo, smetanu a za stálého míchání ohříváme, dokud se cukr nerozpustí, pak dáme do mísy a necháme vychladnout
2. Prosátou hladkou mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva, perníkovým kořením a kakaem, vmícháme do medové směsi, vypracujeme těsto, je-li třeba, přidáme trochu mouky, vytvarujeme do bochánku, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do chladu
3. Potom z těsta vyválíme 0,5 cm silný plát, vykrájíme srdíčka, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 10-12 minut, necháme vychladnout
4. Mléčnou i hořkou čokoládu nalámeme na větší kousky, každou zvlášť rozpustíme v horké vodní lázni a pak v nich upečená srdíčka do poloviny namáčíme 5. Nakonec srdíčka posypeme moučkovým cukrem a případně i hoblinkami ze zbylé čokolády.

Doporučení:

Zbylou čokoládu můžeme smíchat, rozetřít na desku s nepřilnavým povrchem, po ztuhnutí ji seškrábat a hoblinky použít na dozdobení srdíček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy