REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová srdíčka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená srdíčka z mouky, kakaa a medové směsi, vychladlá máčená v rozpuštěné čokoládě, posypaná moučkovým cukrem.


Ingredience:
500 ghladké mouky
1 lžícekakaa
2 lžičkyperníkového koření
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
Na medovou směs:
200 gcukru krupice
150 gmásla
125 gmedu
40 mlsmetany
Na dohotovení:
200 ghořké čokolády
150 gmléčné čokolády
4 lžícemoučkového cukru

Postup:

1. Do kastrůlku dáme med, cukr, změklé máslo, smetanu a za stálého míchání ohříváme, dokud se cukr nerozpustí, pak dáme do mísy a necháme vychladnout
2. Prosátou hladkou mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva, perníkovým kořením a kakaem, vmícháme do medové směsi, vypracujeme těsto, je-li třeba, přidáme trochu mouky, vytvarujeme do bochánku, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do chladu
3. Potom z těsta vyválíme 0,5 cm silný plát, vykrájíme srdíčka, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 10-12 minut, necháme vychladnout
4. Mléčnou i hořkou čokoládu nalámeme na větší kousky, každou zvlášť rozpustíme v horké vodní lázni a pak v nich upečená srdíčka do poloviny namáčíme 5. Nakonec srdíčka posypeme moučkovým cukrem a případně i hoblinkami ze zbylé čokolády.

Doporučení:

Zbylou čokoládu můžeme smíchat, rozetřít na desku s nepřilnavým povrchem, po ztuhnutí ji seškrábat a hoblinky použít na dozdobení srdíček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy