V troubě upečená srdíčka z mouky, kakaa a medové směsi, vychladlá máčená v rozpuštěné čokoládě, posypaná moučkovým cukrem.
Ingredience:
500 g | hladké mouky |
1 lžíce | kakaa |
2 lžičky | perníkového koření |
1 lžička | kypřicího prášku do pečiva |
Na medovou směs: | |
200 g | cukru krupice |
150 g | másla |
125 g | medu |
40 ml | smetany |
Na dohotovení: | |
200 g | hořké čokolády |
150 g | mléčné čokolády |
4 lžíce | moučkového cukru |
Postup:
1. Do kastrůlku dáme med, cukr, změklé máslo, smetanu a za stálého míchání ohříváme, dokud se cukr nerozpustí, pak dáme do mísy a necháme vychladnout
2. Prosátou hladkou mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva, perníkovým kořením a kakaem, vmícháme do medové směsi, vypracujeme těsto, je-li třeba, přidáme trochu mouky, vytvarujeme do bochánku, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do chladu
3. Potom z těsta vyválíme 0,5 cm silný plát, vykrájíme srdíčka, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 10-12 minut, necháme vychladnout
4. Mléčnou i hořkou čokoládu nalámeme na větší kousky, každou zvlášť rozpustíme v horké vodní lázni a pak v nich upečená srdíčka do poloviny namáčíme 5. Nakonec srdíčka posypeme moučkovým cukrem a případně i hoblinkami ze zbylé čokolády.
Zbylou čokoládu můžeme smíchat, rozetřít na desku s nepřilnavým povrchem, po ztuhnutí ji seškrábat a hoblinky použít na dozdobení srdíček.