V troubě upečená oříšková srdíčka slepená fíkovou pomazánkou se srdíčky z čokolády, posypaná cukrem.
Ingredience:
200 g | hladké mouky |
200 g | másla |
100 g | moučkového cukru |
50 g | mletých vlašských oříšků |
1 ks | žloutku |
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu | |
hladká mouka na vál | |
Na čokoládová srdíčka: | |
400 g | kvalitní čokolády na vaření |
trochu slunečnicového oleje | |
Na dohotovení: | |
fíková pomazánka | |
třtinový cukr |
Postup:
1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme na jemno mleté oříšky, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, promícháme, pak v suché směsi uděláme důlek do kterého přidáme žloutek, změklé na menší kousky nakrájené máslo a vše zpracujeme do vláčného těsta, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut v lednici odležet
2. Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 4 mm, vykrajovátkem vykrájíme srdíčka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřát trouby na 175 °C a pečeme dorůžova
3. Mezitím čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni, rozlijeme ji do silikonových srdíčkových tvořítek vymazaných troškou oleje a v ledničce necháme ztuhnout
4. Upečená vychladlá oříšková srdíčka pak slepíme s troškou fíkové pomazánky s čokoládovými srdíčky a posypeme třtinovým cukrem.
Na slepení můžeme použít pikantní džem nebo také čokoládovou pomazánku.