REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová špička

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špička z piškotů, džemu a ořechů, umístěná na piškotových podstavcích, naplněná vaječným koňakem, po ztuhnutí máčená v čokoládové polevě, zdobená bílou polevou.


Ingredience:
200 gdětských piškotů
100 gmalinového džemu
20 gmletých ořechů
50 mlrumu
Na dohotovení:
100 gčokoládové polevy
50 gbílé čokoládové polevy
50 mlvaječného likéru
20 kskulatých dětských piškotů

Postup:

1. Piškoty na jemno rozdrtíme, zvlhčíme rumem, přidáme malinový džem a na jemno mleté ořechy a vše zpracujeme na kompaktní hmotu, ze které vytvoříme 20 kuliček
2. Do každé kuličky uděláme obráceným koncem vařečky důlek, ten vyplníme vaječným likérem a uzavřeme ho celým dětským piškotem, pak necháme v lednici ztuhnout
3. Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni, indiánky do ní namočíme, postavíme je na pečicí papír a necháme zaschnout
4. Nakonec ozdobíme tenkými linkami rozpuštěné bílé čokolády a znovu necháme zaschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy