REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová vajíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vajíčka z nepečené hmoty namočená v bílé čokoládové polevě, zdobená rozpuštěnou čokoládou na vaření a růžovou polevou.


Ingredience:
300 gmáslových sušenek nebo piškotů
100 gmásla
50 gmoučkového cukru
50 glískových oříšků
100 mlvaječného likéru
1 kssáčku vanilkového cukru
olej a moučkový cukr na formičky
Na dohotovení:
200 gbílé čokoládové polevy
50 gčokolády na vaření
50 grůžové polevy (čokoládové nebo cukrové)

Postup:

1. Máslové sušenky rozdrtíme na jemno a provlhčíme je vaječným likérem
2. Změklé máslo utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny, smícháme se sušenkami a vmícháme na jemno nastrouhané lískové oříšky
3. Z hmoty vytvarujeme kuličky, které vmáčkneme do olejem vymazaných a moučkovým cukrem vysypaných malých formiček na vajíčka, necháme asi 1 hodinu tuhnout na formičkách a potom je vyklopíme
4. Bílou čokoládovou polevu rozehřejeme v horké vodní lázni, pomocí vidličky v ní namočíme půlky vajec, položíme na pečicí papír a po ztuhnutí slepíme bílou polevou vždy dvě poloviny k sobě a necháme opět ztuhnout
5. Rozpuštěnou čokoládu na vaření ve vodní lázni dáme do malého papírového kornoutku a ozdobíme jí část vajíček a zbylá vajíčka ozdobíme růžovou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy