Nepečené vánoční cukroví z cizrnové mouky, medu, mléka, másla a to v bio kvalitě. Kuličky nakonec máčené v rozpuštěné čokoládě a zdobené skořicí, kakaem, nebo oříšky.
Ingredience:
200 g | bio cizrnové mouky |
125 g | bio másla |
1,5 hrnku | nasekané čokolády v bio kvalitě |
40 ml | bio mléka pokojové teploty |
4 čajové lžičky | bio medu |
4 čajové lžičky | bio vanilkového extraktu |
špetka jedlé sody | |
skořice, kakao, nebo oříšky v bio kvalitě na ozdobu |
Postup:
- Na mírném ohni v pánvi rozehřejte máslo a přidejte cizrnovou mouku. Míchejte asi 10 minut tak, aby se směs nepřipálila.
- Odstavte a přidejte mléko, med, jedlou sodu a vanilkový extrakt. Pomocí ručního šlehače vše dobře zapracujte.
- Přisypejte ¾ hrnku nasekané čokolády. Nechte asi hodinu a půl odpočinout.
- Ze směsi vytvarujte kuličky a dejte je opět na půl hodiny na chladné místo.
- Mezitím si připravte vodní lázeň a rozpusťte zbytek čokolády. Kuličky v čokoládě namáčejte, můžete je poté posypat skořicí, kakaem, nebo ozdobit nasekanými oříšky. Uchovávejte je na chladném místě.
Recept k článku: Vánoční cukroví jinak: Dejte sbohem pšeničné mouce a vyzkoušejte neobvyklé druhy