Pokud si říkáte, že bezmasé grilování musí být nuda, jste rozhodně na omylu. V dnešní době totiž již zdaleka nekončí u zeleniny, jak se většina masožravců mylně domnívá. Tento recept je toho příkladem!
Ingredience:
1 hrnek | čočky |
2 hrnky | nadrobno nakrájených hnědých žampionů |
1/2 hrnku | mletých vlašských oříšků |
1/2 hrnku | ovesných vloček |
2 ks | středně velké řepy |
1/2 ks | nadrobno nakrájené cibule |
1 lžíce | oleje |
pepř | |
sůl | |
alobal |
Postup:
- Řepu osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Dáme péct přibližně na 1 hodinu.
- Mezitím si uvaříme čočku, kterou přecedíme.
- Na pánvi s olejem orestujeme cibuli s houbami a necháme vychladnout.
- Ovesné vločky s oříšky rozmixujeme najemno. Do mixéru přidáme řepu a houbovou směs, osolíme, opepříme a rozmixujeme (ne úplně na kaši).
- Směs dáme na hodinu do lednice a tvarujeme placky.
- Placky krátce osmažíme na pánvi nebo grilujeme.
Recept k článku: Grilování bez masa rozhodně nemusí být nuda. Překvapí vás široké spektrum chutí i receptů
Poznámka:Zdroj: Česká veganská společnost