Na grilovací sezónu se těší nejen milovníci masa, ale také a vegani a vegetariáni. Pokud si říkáte, že bezmasé grilování musí být nuda, jste rozhodně na omylu. V dnešní době totiž již zdaleka nekončí u zeleniny, jak se většina masožravců mylně domnívá. Vedle tradičního grilovaného lilku či cukety, dnes můžete vyzkoušet to nejmodernější, co trh s rostlinnými produkty nabízí. Připravit si dokonalou veggie grilovačku ale hravě zvládnete i bez kupovaných burgerů či vegan klobás. Inspiraci najdete v tipech a receptech od České veganské společnosti, na kterých si pochutnáte bez ohledu na to, jestli maso běžně jíte nebo ne.
Plnohodnotnou veggie grilovačku téměř bez práce uspořádáte za pomoci produktů označených certifikační známkou V-Label, díky které v obchodě na první pohled každé grilovačky v podobě burgeru. Ten si vychutnáte čistě rostlinně díky placce od Garden Gourmet ve veganském maxi housce od Ölz. V burgeru nesmí chybět rostlinná majonéza značky Hellmann’s a doporučujeme přidat také kimchi od I love Hummus. Burgrem to však nekončí, ugrilovat si můžete třeba i klobásky Garden Gourmet nebo šťavnatý seitan steak dmBio, které má v nabídce i zajímavé snacky.
Při veggie grilovačce nezapomeňte také na vhodné osvěžení. „Bohužel ne všechny alkoholické a nealkoholické drinky jsou veganské, ačkoliv se tak podle složení tváří. Při výrobě nápojů, jako jsou vína či džusy, se často používají živočišné ingredience při filtraci (nejčastěji kasein, želatina nebo rybí vyzina). Preferujte tedy nápoje označené ochrannou známku V-Label, které jsme pro vás zkontrolovali. Vyzkoušet můžete víno ze slunné Moravy z vinařství Hajduch a pokud preferujete nealkoholické nápoje, osvěžení vám přinese fermentovaný nápoj kombucha, například ta od Kombucha Market,“ říká Eva Hemmerová, komunikační manažerka České veganské společnosti
Zmiňované veganské dobroty můžete až do konce června vyhrát v soutěži na instagramu České veganské společnosti. Patříte-li mezi ty, kteří si vše raději připravují vlastnoručně, inspiraci najdete ve veganských grilovacích receptech.
Recepty k článku (podrobné recepty se objeví po kliknutí na jejich název nebo fotografii!):
Zdroj: Česká veganská společnost
Grilovací sezóna začíná: Připravte si steak jako od šéfkuchaře. Potřebujete jen vyzrálé maso a správně rozehřátý gril
Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí