Další inspirace od České veganské společnosti, tentokráte na grilovaný veganský pokrm – marinované, pak grilované tofu, na kterým si určitě pochutnáte bez ohledu na to, jestli maso běžně jíte nebo ne.
Ingredience:
2 balení | tofu natural |
Na pikantní marinádu: | |
4 lžíce | sójové omáčky |
3 lžíce | oblíbeného sirupu nebo cukru |
2 lžíce | citronové šťávy |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | kvalitní chilli omáčky |
1 ks | rozmačkaný česnek |
1/2 lžičky | uzené mleté papriky |
Postup:
- Plátky tofu zbaveného vody naložíme do marinády alespoň na 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
- Poté grilujeme.
- Podáváme se zeleninovým salátem či pečeným bramborem.
Recept k článku: Grilování bez masa rozhodně nemusí být nuda. Překvapí vás široké spektrum chutí i receptů
Poznámka:Zdroj: Česká veganská společnost