Sekaná z uvařené čočky, mouky, vajec a dalších ingrediencí, upečená dozlatova.
Ingredience:
1 kg | čočky |
500 g | hrubé mouky |
250 g | strouhanky |
200 g | uzeného tofu |
1/2 hrnku | oleje |
1 lžíce | Vegety |
3 ks | bobkových listů |
3 ks | vajec |
1 ks | paličky česneku |
majoránka | |
tuk a strouhanka na plech | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Den předem namočenou čočku uvaříme s bobkovými listy doměkka, po uvaření bobkové listy vyjmeme, čočku nesléváme a rozmixujeme tyčkovým mixérem
2. Pak k čočce přidáme na hrubo nastrouhané tofu, oloupané utřené stroužky česneku, rozklepnutá vejce, hrubou mouku, olej, strouhanku, Vegetu, sůl, majoránku a vše dobře promícháme (směs by měla být hustá)
3. Směs rozprostřeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova
4. Teplou sekanou podáváme s vařenými bramborami a studenou k čerstvému pečivu.