REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Černý kořen zapékaný

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Černý kořen je málo známá zimní zelenina, která se podobá křenu a připravuje se podobně jako chřest, tedy dušením, vařením, zapékáním. Výborný je v salátech i pomazánkách. Černý kořen neobsahuje skoro žádné kalorie a proto se hodí i do dietního jídelníčku.


Ingredience:
500 gčerného kořene
50 gstrouhaného sýru
50 gmásla
2 lžícemouky
2 dlmléka
1 ksžloutek
pepř
sůl
okyselaná voda

Postup:

1. Oloupaný černý kořen nakrájíme na 5 cm velké špalíčky, ty vložíme do studené vody s lžící octa nebo citronové šťávy a dáme vařit, vaříme doměkka
2. Rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, tu pak zalijeme mlékem, dobře rozšleháme a do povařené omáčky zamícháme žloutek
3. Uvařený černý kořen vložíme do ohnivzdorné mísy vymazané máslem, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a necháme ve vyhřáté troubě na 200 °C zapéct na 15-20 minut.

Doporučení:

Podáváme například s vařenými brambory maštěnými máslem.

Poznámka:

O černém kořenu se dozvíte více zde: Černý kořen.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy