REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čekanka na bruselský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chvíli povařené puky čekanky, okapané zabalené do šunky, pokladené plátky šunky, zapečené v troubě, servírované přelité rozpuštěným máslem například spolu s vařenými brambory.


Ingredience:
4 ksčekankové puky
200 gšunky
50 gplátkové sýru
4 lžícekečupu
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Čekanku rozpůlíme na podélně na polovinu, na konci vyřízneme dužnatý klínem, který bývá zdrojem hořkosti a povaříme 3 minuty v mírně osolené vodě
2. Slijeme vodu, čekanku necháme okapat, pak ji osolíme, opepříme, potřeme kečupem a obalíme plátky šunky, na vrch dáme plátek sýra
3. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme čekanku a zapečeme ve vyhřáté troubě 10 minut při 180 °C
4. Podáváme s vařenými brambory přelité rozpuštěným máslem.

Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy