REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Clafoutis s třešněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Je to typický francouzský pečený dezert. Běžně se připravuje především z třešní nebo meruněk, ale můžete použít i jahody, maliny či třeba kuličky hroznového vína.


Ingredience:
300 gtřešní
100 gmásla
100 gmoučkového cukru
50 ghladké mouky
4 lžícemandlových lupínků
80 mlsmetany
1/2 ksprášku do pečiva
1 ksvanilkového cukru
2 ksvajec
máslo na vymazání misek

Postup:

1. Třešně dobře omyjeme a necháme odkapat
2. Čtyři zapékací misky o objemu 250 ml vytřeme rozměklým máslem, vysypeme mandlovými lupínky, vanilkovým cukrem a rozdělíme do nich ovoce
3. Rozměklé máslo utřeme do husté pěny s moučkovým cukrem a žloutky, vmícháme na jemno nastrouhané mandle, smetanu a hladkou mouku rozmíchanou s práškem do pečiva
4. Nakonec do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků
5. Těsto rozdělíme do zapékacích misek (maximálně do dvou třetin – nabude), posypeme zbylými mandlovými lupínky, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova, tedy asi 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy