REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Clafoutis s malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původně francouzský moučník, který připomíná bublaninu, ale i palačinku. Nejčastěji se vyrábí z čerstvých třešní, populární jsou ale i nektarinky, maliny, hroznové víno a další ovoce.


Ingredience:
200 gmalin
1 hrneksmetany na vaření
1 hrnekpolohrubé mouky
3/4 hrnkuhnědého cukru
1 lžičkaskořice
4 ksvejce
pár kapek mandlové esence
máslo na vymazání formy

Postup:

1. Vejce ušleháme do pěny s cukrem a mandlovou esencí, přidáme mléko se skořicí
2. Po troškách přisypáváme mouku
3. Koláčovou formu vymažeme máslem a na dno rozložíme ovoce
4. Zalijeme těstem a pečeme v troubě předehřáté na 160° C asi 40 minut
5. Prvních 20 minut troubu neotvíráme
6. A po vyjmutí z trouby pozor, abyste těstu nezpůsobili šok (nedávejte je do chladna a pečicí mísu pokládejte opatrně, aby těsto nespadlo)
7. Podáváme nejlépe horké, ale i studené, moučník je výborný s crẻme fresh, zakysanou smetanou nebo šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy