Pudinkový citronový krém servírovaný například přelitý přes dětské piškoty. Tento dezert obsahuje hodně vitamínu C a A.
Ingredience:
60 g | cukru |
30 g | másla |
1/4 l | vody |
1/2 sáčku | prášku vanilkového pudinku |
2 ks | žloutky |
1 ks | citrónu |
Postup:
1. Do vody rozmícháme cukr, žloutky, máslo postavíme na zdroj tepla a začneme vařit
2. Když se tekutina už skoro vaří, přidáme v troše vody rozmíchaný prášek a za pilného míchání vaříme asi 2 minuty, až krém hodně zhoustne
3. Do horkého krému vmícháme citronovou šťávu z 1-2 ks citrónů
4. Nakonec krémem naplníme misky nebo jím přelijeme dětské piškoty a necháme důkladně vychladnout.
Více o zdravé stravě maminek najdete zde: Výživa těhotné a kojící ženy.