REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ciabatta se zelenými a černými olivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italský chléb upečený v domácích podmínkách.


Ingredience:
400 ghladké mouky
100 gzelených a černých oliv
20 gdroždí
200 mlteplé vody
2 clolivového oleje
cukr
sůl

Postup:

1. Z droždí, cukru a části vlažné vody připravíme kvásek (nadrobené droždí v hrnku posypeme cukrem, rozmícháme, až se rozteče, přidáme vlažnou vodu a mouku, zamícháme a necháme pod utěrkou, na teplém místě, 30 minut kynout)
2. Do mísy přidáme prosátou mouku, olivový olej, sůl a zbytek teplé vody, promícháme a na pomoučeném vále důkladně, asi 10-15 minut propracujeme, pak necháme těsto asi 1 hodinu kynout na teplém místě
3. Těsto rozdělíme na dva díly, roztáhneme na placky asi 30×15 cm velké, poklademe vypeckovanými olivami nakrájenými na čtvrtky a placky přeložíme
4. Ciabatty potřeme olivovým olejem a necháme na pečícím papíru na plechu dalších 30 minut kynout
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C tak 20 minut
6. Upečené ciabatty necháme vychladnout a můžeme je podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy