Opečená ciabatta potřená paštikou z bílých fazolí a dalších ingrediencí, ozdobená tymiánem.
Ingredience:
2-3 ks | ciabatty |
čerstvý tymián | |
olej na opečení | |
Na paštiku: | |
400 g | bílých fazolí v konzervě |
3 lžíce | olivovího oleje |
1 lžíce | nasekaného rozmarýnu |
3 ks | stroužků česneku |
šťáva z 1 citronu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Okapané fazole, oloupané na hrubo nakrájené stroužky česneku, na jemno nasekaný rozmarýn, olivový olej a citronovou šťávu dohladka rozmixujeme tyčkovým mixérem
2. Pak podle chuti osolíme a opepříme
3. Ciabatty nakrájené na plátky opečeme po obou stranách na troše rozehřátého oleje, potřeme připravenou paštikou a ozdobíme čerstvým tymiánem.