Opečený toustový chleba obložené okurkou, rajčetem a vejcem, servírované polité dresinkem a ozdobené řeřichou.
Ingredience:
Na 8 kusů: | |
8 ks | plátků toustového chleba |
4 ks | vajec |
2 ks | rajčat |
1 ks | salátové okurky |
Na dresink: | |
3 lžíce | majonézy |
1 lžíce | bílého jogurtu |
1 lžička | hořčice |
mletý bílý pepř | |
sůl | |
Na ozdobu: | |
nasekaná řeřicha nebo petržel |
Postup:
1. Z plátků toustového chleba vykrojíme 8 větších koleček a opečeme je na sucho
2. Okurky i rajčata nakrájíme na kolečka, vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme na půl
3. Na jednotlivá kolečka položíme plátek rajčete, plátek okurky a polovinu vejce, spojíme ozdobným párátkem a chuťovky rozdělíme na talíř
4. Dresink připravíme smícháním majonézy s bílým jogurtem, hořčicí a dochutíme solí i mletým bílým pepřem
5. Chuťovky polijeme připraveným dresinkem a posypeme řeřichou nebo na drobno nasekanou petrželkou.