Plátek rohlíku s tvarohovým krémem a ananasem.
Ingredience:
Na 20 ks: | |
300 g | máslového tvarohového krému |
240 g | ananasového kompotu |
100 g | rohlíků |
párátka | |
máslový tvarohový krém 0,30 kg: | |
230 g | měkkého tvarohu |
50 g | másla |
20 g | mléka |
1 g | soli |
Postup:
1. Do vyšlehaného másla postupně přidáváme, za stálého šlehání, tvaroh, mléko, sůl
2. Vyšleháme hmotu, lehký, snadno roztíratelný krém
3. Z rohlíků nakrájíme šikmým řezem plátky, které potřeme tvarohovým krémem
4. Ozdobíme kouskem ananasu a propíchneme párátkem.
Místo potírání rohlíků nožem můžeme použít cukrářský sáček s vroubkovaným nástavcem.
Poznámka:Máslo vyšleháme tak,že ho uskladníme nejméně dvě hodiny před přípravou v pokojové teplotě (22-24 °C) a pak metličkou, nebo elektrickým ručním šlehačem pozvolna máslo vyšleháme.