Recept z Mexika na polévku připravenou z čerstvého nebo konzervovaného chřestu, kuřecího vývaru a smetanového sýra nebo kysané smetany. Původní název: CALDO DE ESPÁRRAGO CON QUESO.
Ingredience:
1 balíček | čerstvého chřestu nebo 1 konzerva sterilovaného chřestu |
100 g | smetanového sýra nebo kysané smetany |
1 l | kuřecího vývaru |
sůl |
Postup:
1. Syrový chřest oloupeme, zbavíme dřevnaté části a ve vývaru uvaříme doměkka 2. Uvařený chřest nakrájíme na kolečka a hodíme je do vařícího vývaru (chřest z konzervy dáme i s tekutinou do vývaru a ohřejeme)
3. Vývar dle chuti osolíme, smetanový sýr nakrájíme na kostičky, dáme do polévkové mísy a zalijeme horkou polévkou, ihned podáváme.
Místo smetanového sýra můžeme dát na dno každého talíře lžíci kysané smetany.