REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kreolská rybí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuhle chuťově skvělou polévku můžete uvařit třeba z kapra, sumce, lína, ale i tresky nebo makrely


Ingredience:
500 gmasa z ryb
300 grajčat,
200 gbrambor
2 kszelené papriky
1 kscibule
1 ksmrkve
1 kskousek celeru
1 ksbobkový list
1,5 lvody
tymián
šalvěj
chilli
olej
sůl

Postup:

1. Rybu chvíli povaříme v mírně osolené vodě s bobkovým listem
2. Vývar scedíme, rybí maso zbavíme kostí a dáme stranou
3. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, celer, brambory, zalijeme rybím vývarem, přidáme chilli, tymián, šalvěj a vaříme do měkka
4. Když jsou brambory a ostatní suroviny měkké, přidáme spařená, oloupaná, krájená rajčata a uvařené rybí maso a polévku povaříme ještě 5 minut 5. Hotovou polévku podáváme samotnou, nebo se slaným pečivem.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy