REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kukuřičná polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pod názvem SOPA DE MAÍZ se skrývá mexická polévka připravená z měkkých konzervovaných kukuřičných zrn a dalších ingrediencí.


Ingredience:
300 gměkkých vařených kukuřičných zrn z konzervy
2 lžícemásla
1 lžičkamletího chilli
1 ksvelké zelené oloupané papriky
1 ksvelké sladké oloupané papriky
1 ksmalé chilli papričky v celku
1,2 lkuřecího vývaru
0,2 lšlehačky
sůl

Postup:

1. Velké papriky spaříme horkou vodou a pak oloupeme
2. V horkém másle rozpustíme mleté chilli koření a krátce opečeme na větší kusy nakrájenou oloupanou zelenou papriku
3. Přidáme kukuřici, na kousky nakrájenou červenou oloupanou červenou papriku, celou chilli papriku a zalijeme vývarem
4. Osolíme podle chuti a asi 3 minuty povaříme, ušleháme šlehačku se špetkou soli
5. Polévku přelijeme do mísy, na hladinu dáme ušlehanou šlehačku, jemně zamícháme a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy