REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kukuřičná polévka s tortillovými chipsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z mexické kuchyně na skvělou a rychlou polévku, ve které najdete kromě kukuřice i chilli papričky. S chipsy nemá chybu.


Ingredience:
500 gkukuřice sterilované nebo mražené
1 lvývaru (kuřecí, hovězí, vepřový)
1 lžícemásla
tortillové chipsy
bílý pepř
chilli
pórek
mořská sůl

Postup:

1. Kukuřičná zrna nasypeme do mixéru, zalijeme vývarem a rozmixujeme na hladký krém
2. Rozmixovanou směs přelijeme do hrnce, přidáme máslo, sůl, pepř a 5 minut povaříme
3. Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme proužky pórku, přidáme tortillové chipsy a posypeme chilli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy