REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chodské lívance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lívance z kynutého těsta usmažené v lívanečníku dozlatova, servírované posypané skořicovým cukrem.


Ingredience:
250 ghladké mouky
80 grozpuštěného másla
10 gmoučkového cukru
10 gdroždí
500 mlmléka
2 ksvajec
1 kssáčku skořicového cukru na posypání
špetka soli
Na pyré:
1 lžícecitronové šťávy
500 goloupaných a jádřinců zbavených jablek
100 gcukru krupice
100 mlvody
špetka strouhané citronové kůry

Postup:

1. Oloupaná, jádřinců zbavená jablka rozkrájíme na kousky, vložíme do hrnce, přidáme krupicový cukr, citronovou šťávu i na jemno nastrouhanou kůru, zalijeme vodou, přivedeme k varu a za častého míchání jablka rozvaříme na kaši – pyré a prolisujeme přes husté síto
2. Žloutky prošleháme s mlékem, přidáme hladkou moukou, droždí, špetku soli, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (asi 35 minut)
3. Z bílků a moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, který pak opatrně vmícháme do vykynutého těsta 4. Potom do lívanečníku potřeným máslem nalijeme připravené těsto a lívance usmažíme po obou stranách dozlatova
5. Usmažené lívance potřeme silnou vrstvou jablečného pyré a posypeme skořicovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy