Opečené plátky bílého chleba, zapečené se směsí z vajíček, rajčat, cibule a sýra.
Ingredience:
Pro 6 osob: | |
12 ks | topinek z bílého chleba |
6 ks | tvrdších rajčat |
4 ks | vajec |
40 g | sýra |
30 g | másla |
30 g | cibule |
10 g | pažitky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Připravené krajíčky chleba narovnáme na horký suchý plech a rychle je opečeme v předehřáté horké troubě po jedné straně dozlatova
2. Rajčata spaříme, oloupáme, rozpůlíme, přebytečnou šťávu a jádra z nich odstraníme a potom je nakrájíme na kostečky
3. V hrnci zpěníme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli, poklademe na ni nakrájená rajčata a na mírném ohni dusíme tak dlouho, až se přebytečná šťáva z větší části vydusí
4. Potom přidáme rozkvedlaná vejce, mletý pepř, sůl, strouhaný sýr a mícháme tak dlouho, až směs zhoustne
5. Opečenou stranu topinek silně potřeme připravenou směsí z rajčat, narovnáme je na horký plech a v horké troubě krátce zapečeme
6. Opečené chlebíčky posypeme na jemno nasekanou pažitkou, upravíme na mísu a ihned podáváme.