REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebíčky s rajčaty, opékané

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky bílého chleba, zapečené se směsí z vajíček, rajčat, cibule a sýra.


Ingredience:
Pro 6 osob:
12 kstopinek z bílého chleba
6 kstvrdších rajčat
4 ksvajec
40 gsýra
30 gmásla
30 gcibule
10 gpažitky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Připravené krajíčky chleba narovnáme na horký suchý plech a rychle je opečeme v předehřáté horké troubě po jedné straně dozlatova
2. Rajčata spaříme, oloupáme, rozpůlíme, přebytečnou šťávu a jádra z nich odstraníme a potom je nakrájíme na kostečky
3. V hrnci zpěníme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli, poklademe na ni nakrájená rajčata a na mírném ohni dusíme tak dlouho, až se přebytečná šťáva z větší části vydusí
4. Potom přidáme rozkvedlaná vejce, mletý pepř, sůl, strouhaný sýr a mícháme tak dlouho, až směs zhoustne
5. Opečenou stranu topinek silně potřeme připravenou směsí z rajčat, narovnáme je na horký plech a v horké troubě krátce zapečeme
6. Opečené chlebíčky posypeme na jemno nasekanou pažitkou, upravíme na mísu a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy