REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebíček s olejovkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Olejovkami obložená bílá veka s máslem, cibulí, sterilované papriky, zdobená plátkem citrónu a snítkem petrželky.


Ingredience:
Na 10 ks:
200 gbílé veky
150 golejovek (sardinek)
100 gmásla
60 gcibule
50 gpapriky sterilované bez nálevu
50 gcitrónu
12 gpetrželové natě

Postup:

1. Bílou veku nakrájíme šikmým řezem na stejně silné krajíčky, které potřeme rozměklým máslem
2. Do středu každého chlebíčku položíme olejovku, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí
3. Nakonec jednotlivé chlebíčky ozdobíme polovinou kolečka dobře omytého citrónu, kouskem papriky a petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy