REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chilli švestková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobená pikantní sladko-kyselá omáčka, skvělá k pečeným, dušeným, či grilovaným masům, do omáček apod.


Ingredience:
1,5 kgvypeckovaných švestek
750 gkrupicového cukru
750 mlvinného octa
4 kssušené chilli papričky
4 ksstroužky česneku
4 ksmleté hřebíčky
1 kskousek čerstvého zázvoru
1 lžičkasoli
špetka mletého nového koření

Postup:

1. Pěkně vyzrálé švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme
2. V hrnci se silným dnem smícháme švestičky, ocet (dala jsem bílý, ale myslím si, že stejný efekt bude mít i červený nebo kombinace obou), drcený česnek, chilli, sůl a zázvor, přivedeme zvolna k varu a za stálého míchání vaříme 45 min nebo až má směs konzistenci kaše
3. Pak přidáme cukr, nové koření a hřebíčky, znovu přivedeme k varu a za jemného probublávání vaříme dalších alespoň 30 min
4. Ponorným mixérem rozmixujeme a naplníme do čistých, suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru, v této poloze necháme vychladnout.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy