REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chilli omáčka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato extra pikantní omáčka je obvzláště vhodná jako příloha ke grilovaným pokrmům, především k rybám a mořským plodům.


Ingredience:
3-4 lžíceolivového oleje určeného na tepelné zpracování
1 lžícenasekaných chilli papriček (nebo dle chuti)
1 lžícenasekaných bylinek (tymián a rozmarýn)
2 ksstroužky česneku
1 kscibule

Postup:

1. Olivový olej rozehřejeme na pánvičce, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli
2. K jemně osmahlé cibulce přidáme utřené stroužky česneku, nadrobno nasekané, jadřince zbavené chilli papričky a lžíci nasekaných bylinek
3. Směs na pánvi zakápneme citrónem, zamícháme, necháme zpěnit a ihned odstavíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy