Mleté hovězí maso podušené s dalšími ingrediencemi, zapečené s polentovými knedlíčky.
Ingredience:
1,5 kg | mletého hovězího masa |
2x400 g | rajčat v plechovce |
45 g | tmavého třtinového cukru |
2 lžičky | mleté pálivé papriky |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | rajčatového pyré |
500 ml | hovězího vývaru |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
zakysaná smetana | |
sůl | |
Na knedlíčky: | |
375 ml | podmáslí |
225 g | hladké mouky |
170 g | instantní polenty |
120 g | strouhaného čedaru |
1 lžíce | prášku do pečiva |
1 ks | dlouhé chilli papričky |
hrst sekaného koriandru |
Postup:
1. Na jedné lžíci rozehřátého oleje opečeme na drobno nakrájenou cibuli i stroužky česneku, přidáme mletou pálivou papriku a opékáme ještě 1 minutu
2. Pak přidáme druhou lžíci olivového oleje a když se rozpálí, přidáme mleté maso, které zprudka opékáme tak, že vařečkou promícháváme a zároveň drtíme na co nejmenší hrudky, aby maso všude zhnědlo
3. Vše osolíme, opepříme, přidáme rajčatové pyré, rajčata, hovězí vývar, třtinový cukr, promícháme, přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme 45 minut probublávat (podle chuti dosolíme)
4. Do mísy dáme hladkou mouku s práškem do pečiva, přidáme instantní polentu, podmáslí, strouhaný čedar, na drobno nasekaný koriandr, očištěnou na drobno nakrájenou chilli papričku a vše dobře promícháme
5. Lžící odebereme knedlíčky, které dáme na vrch masové směsi a odkryté 15 – 20 minut pečeme v předehřáté troubě na 200 °C
6. Podáváme se zakysanou smetanou.