REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chilli con carne s polentovými knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté hovězí maso podušené s dalšími ingrediencemi, zapečené s polentovými knedlíčky.


Ingredience:
1,5 kgmletého hovězího masa
2x400 grajčat v plechovce
45 gtmavého třtinového cukru
2 lžičkymleté pálivé papriky
2 lžíceolivového oleje
1 lžícerajčatového pyré
500 mlhovězího vývaru
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
mletý pepř
zakysaná smetana
sůl
Na knedlíčky:
375 mlpodmáslí
225 ghladké mouky
170 ginstantní polenty
120 gstrouhaného čedaru
1 lžíceprášku do pečiva
1 ksdlouhé chilli papričky
hrst sekaného koriandru

Postup:

1. Na jedné lžíci rozehřátého oleje opečeme na drobno nakrájenou cibuli i stroužky česneku, přidáme mletou pálivou papriku a opékáme ještě 1 minutu
2. Pak přidáme druhou lžíci olivového oleje a když se rozpálí, přidáme mleté maso, které zprudka opékáme tak, že vařečkou promícháváme a zároveň drtíme na co nejmenší hrudky, aby maso všude zhnědlo
3. Vše osolíme, opepříme, přidáme rajčatové pyré, rajčata, hovězí vývar, třtinový cukr, promícháme, přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme 45 minut probublávat (podle chuti dosolíme)
4. Do mísy dáme hladkou mouku s práškem do pečiva, přidáme instantní polentu, podmáslí, strouhaný čedar, na drobno nasekaný koriandr, očištěnou na drobno nakrájenou chilli papričku a vše dobře promícháme
5. Lžící odebereme knedlíčky, které dáme na vrch masové směsi a odkryté 15 – 20 minut pečeme v předehřáté troubě na 200 °C
6. Podáváme se zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy