REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chilli con carne s polentovými knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté hovězí maso podušené s dalšími ingrediencemi, zapečené s polentovými knedlíčky.


Ingredience:
1,5 kgmletého hovězího masa
2x400 grajčat v plechovce
45 gtmavého třtinového cukru
2 lžičkymleté pálivé papriky
2 lžíceolivového oleje
1 lžícerajčatového pyré
500 mlhovězího vývaru
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
mletý pepř
zakysaná smetana
sůl
Na knedlíčky:
375 mlpodmáslí
225 ghladké mouky
170 ginstantní polenty
120 gstrouhaného čedaru
1 lžíceprášku do pečiva
1 ksdlouhé chilli papričky
hrst sekaného koriandru

Postup:

1. Na jedné lžíci rozehřátého oleje opečeme na drobno nakrájenou cibuli i stroužky česneku, přidáme mletou pálivou papriku a opékáme ještě 1 minutu
2. Pak přidáme druhou lžíci olivového oleje a když se rozpálí, přidáme mleté maso, které zprudka opékáme tak, že vařečkou promícháváme a zároveň drtíme na co nejmenší hrudky, aby maso všude zhnědlo
3. Vše osolíme, opepříme, přidáme rajčatové pyré, rajčata, hovězí vývar, třtinový cukr, promícháme, přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme 45 minut probublávat (podle chuti dosolíme)
4. Do mísy dáme hladkou mouku s práškem do pečiva, přidáme instantní polentu, podmáslí, strouhaný čedar, na drobno nasekaný koriandr, očištěnou na drobno nakrájenou chilli papričku a vše dobře promícháme
5. Lžící odebereme knedlíčky, které dáme na vrch masové směsi a odkryté 15 – 20 minut pečeme v předehřáté troubě na 200 °C
6. Podáváme se zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy