REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chilli con carne III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí mleté maso podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty, paprikou, celerem, červený vínem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
600 gmletého hovězího masa
400 gkonzerva fazolí
2 x 400 g konzervy rajčat
250 gceleru
250 mlhovězího vývaru
250 mlčerveného vína
4 ksstroužků česneku
3 kscibule
2 ksvelkých mrkví
2 kszelených paprik
1 kschilli papričky
olivový olej
čerstvý tymián
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Ve velkém hrnci na rozehřátém oleji orestujeme dorůžova oloupané na jemno nakrájené cibule, přidáme mleté maso, zprudka ho opékáme, aby se rozpadlo na malé hrudky a ze všech stran se opeklo, podle chuti osolíme i opepříme
2. Potom přidáme oloupané utřené stroužky česneku, oloupaný na malé kostičky nakrájený celer, očištěné nastrouhané mrkve a očištěné na nudličky nakrájené papriky, vše promícháme a krátce opečeme
3. Poté přidáme rajčata, necháme prohřát, vlijeme hovězí vývar i červené víno, vmícháme nasekaný tymián, očištěnou na jemno nasekanou chilli papričku a přiklopené pomalu dusíme asi 60 minut
4. Nakonec vmícháme scezené fazole, podle chuti osolíme, popřípadě opepříme, prohřejeme a podáváme s chlebem a zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy