Hovězí mleté maso podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty, paprikou, celerem, červený vínem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
600 g | mletého hovězího masa |
400 g | konzerva fazolí |
2 x 400 g | konzervy rajčat |
250 g | celeru |
250 ml | hovězího vývaru |
250 ml | červeného vína |
4 ks | stroužků česneku |
3 ks | cibule |
2 ks | velkých mrkví |
2 ks | zelených paprik |
1 ks | chilli papričky |
olivový olej | |
čerstvý tymián | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ve velkém hrnci na rozehřátém oleji orestujeme dorůžova oloupané na jemno nakrájené cibule, přidáme mleté maso, zprudka ho opékáme, aby se rozpadlo na malé hrudky a ze všech stran se opeklo, podle chuti osolíme i opepříme
2. Potom přidáme oloupané utřené stroužky česneku, oloupaný na malé kostičky nakrájený celer, očištěné nastrouhané mrkve a očištěné na nudličky nakrájené papriky, vše promícháme a krátce opečeme
3. Poté přidáme rajčata, necháme prohřát, vlijeme hovězí vývar i červené víno, vmícháme nasekaný tymián, očištěnou na jemno nasekanou chilli papričku a přiklopené pomalu dusíme asi 60 minut
4. Nakonec vmícháme scezené fazole, podle chuti osolíme, popřípadě opepříme, prohřejeme a podáváme s chlebem a zakysanou smetanou.