REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chilli con carne III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí mleté maso podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty, paprikou, celerem, červený vínem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
600 gmletého hovězího masa
400 gkonzerva fazolí
2 x 400 g konzervy rajčat
250 gceleru
250 mlhovězího vývaru
250 mlčerveného vína
4 ksstroužků česneku
3 kscibule
2 ksvelkých mrkví
2 kszelených paprik
1 kschilli papričky
olivový olej
čerstvý tymián
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Ve velkém hrnci na rozehřátém oleji orestujeme dorůžova oloupané na jemno nakrájené cibule, přidáme mleté maso, zprudka ho opékáme, aby se rozpadlo na malé hrudky a ze všech stran se opeklo, podle chuti osolíme i opepříme
2. Potom přidáme oloupané utřené stroužky česneku, oloupaný na malé kostičky nakrájený celer, očištěné nastrouhané mrkve a očištěné na nudličky nakrájené papriky, vše promícháme a krátce opečeme
3. Poté přidáme rajčata, necháme prohřát, vlijeme hovězí vývar i červené víno, vmícháme nasekaný tymián, očištěnou na jemno nasekanou chilli papričku a přiklopené pomalu dusíme asi 60 minut
4. Nakonec vmícháme scezené fazole, podle chuti osolíme, popřípadě opepříme, prohřejeme a podáváme s chlebem a zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy