REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cheesecake v newyorském stylu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na legendární cheesecake, dezert z USA.


Ingredience:
Recept na dort o průměru 24 cm:
250 gsušenek
120 gmásla
Náplň:
600 gplnotučného krémového sýra nebo měkkého plnotučného tvarohu
250 gmoučkového cukru
1,5 lžičkyvanilkové esence
1,5 lžičkycitronové šťávy
200 mlzakysané smetany
3 ksvelkých vajec
1 ksžloutku
Na potření:
250 mlzakysané smetany
1 lžícemoučkového cukru
2 lžícecitrónové šťávy

Postup:

1. Nejprve si připravíme sušenková základ, sušenky dáme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je válečkem
2. Pak si rozpustíme máslo ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a smícháme ho s rozdrcenými sušenkami
3. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem nebo vyložíme papírem na pečení a napěchujeme ji sušenkovou drtí 4. Alobalem utěsníme formu, aby se nám při pečení nedostala voda z vodní lázně až k dortu
5. Smetanový sýr nebo měkký plnotučný tvaroh rozetřeme dohladka (můžeme ručně nebo i v robotu)
6. Přidáme cukr a zase důkladně rozetřeme a tak postupujeme se všemi dalšími ingrediencemi, kromě vajec, které po jedné přidáváme a zapracováváme tak, aby byly všechny dobře spojeny a nevznikaly nám žmolky.
7. Nakonec zamícháme po jednom vejce a samostatný žloutek až nám vznikne docela řídký krém
8. Do formy s drtí opatrně nalijeme krém a necháme ho pár minut odpočinout
9. Vyhřejeme troubu na 160 °C a na střední mřížku umístíme nádobu s horkou vodou, do které ponoříme formu obalenou alobalem tak, aby voda sahala asi do poloviny výšky formy
10. Pečeme cca 30 minut, pak necháme dort vychladnout v otevřené troubě
11. Uložíme v lednici a necháme nejméně 8 hodin prochladnout
12. Před podáváním potřeme dort zakysanou smetanou (250 ml) utřenou s lžící moučkového cukru a se dvěma lžícemi citrónové šťávy.

Doporučení:

Pravý sýr na cheesecake se používá tzv. Philadelphia, u nás podobný sýr koupíme pod názvem Culinaria, ale pokud použijete lučinu, popřípadě italské mascarpone či ricottu, výsledek bude také skvělý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy