Slavný americký dort připravený z krémového sýra nebo tvarohu a dalších ingrediencí.
Ingredience:
Těsto na korpus: | |
280 g | hladké mouky |
200 g | másla |
160 g | cukru krupice |
1 sáček | prášek do pečiva |
1 sáček | vanilkového cukru |
3 lžíce | kakaa |
6 ks | žloutků |
špatka soli | |
Na náplň: | |
750 g | tvarohu |
250 g | cukru krupice |
1 kelímek | zakysané smetany |
1 sáček | vanilkového cukru |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | kakaa |
5 ks | vajec |
višňový kompot |
Postup:
1. Mouku prosijeme s kakaem a práškem do pečiva, přidáme sůl
2. Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme, přidáme žloutky a vmícháme moku prosátou s kakaem
3. Vyváleným těstem vyložíme vyšší, nejlépe kulatý plech pokladený pečícím papírem, korpus zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 10 minut, necháme ho zchladnout
4. Připravíme si náplň; tvaroh utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme vejce a vyšleháme, do směsi zašleháme i lžíci mouky, pak vmícháme zakysanou smetanu
5. Část náplně oddělíme a obarvíme kakaem
6. Korpus naplníme světlou náplní, přidáme kakaovou a povrch poklademe vypeckovanými višněmi
7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 1 hodinu.
Během pečení troubu neotvíráme, cheesecake potřebuje stálou teplotu.