REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cheesecake s višnemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slavný americký dort připravený z krémového sýra nebo tvarohu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Těsto na korpus:
280 ghladké mouky
200 gmásla
160 gcukru krupice
1 sáčekprášek do pečiva
1 sáčekvanilkového cukru
3 lžícekakaa
6 ksžloutků
špatka soli
Na náplň:
750 gtvarohu
250 gcukru krupice
1 kelímekzakysané smetany
1 sáčekvanilkového cukru
1 lžícehladké mouky
1 lžícekakaa
5 ksvajec
višňový kompot

Postup:

1. Mouku prosijeme s kakaem a práškem do pečiva, přidáme sůl
2. Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme, přidáme žloutky a vmícháme moku prosátou s kakaem
3. Vyváleným těstem vyložíme vyšší, nejlépe kulatý plech pokladený pečícím papírem, korpus zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 10 minut, necháme ho zchladnout
4. Připravíme si náplň; tvaroh utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme vejce a vyšleháme, do směsi zašleháme i lžíci mouky, pak vmícháme zakysanou smetanu
5. Část náplně oddělíme a obarvíme kakaem
6. Korpus naplníme světlou náplní, přidáme kakaovou a povrch poklademe vypeckovanými višněmi
7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 1 hodinu.

Doporučení:

Během pečení troubu neotvíráme, cheesecake potřebuje stálou teplotu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy