REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerový salát s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhaný oloupaný celer a jablko, obojí promíchané s na drobné kousky nakrájeným pomerančem, bílým jogurtem a smetanou, salát dochucený citrónovou šťávou, cukrem a solí.


Ingredience:
400 gceleru
1 ksmenšího pomeranče
1 ksjablka
3 lžícebílého jogurtu
3 lžícesmetany
2 lžícerozinek
citrónová šťáva
cukr
sůl

Postup:

1. Rozinky si propláchneme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a povaříme 3 minuty, poté scedíme a necháme okapat
2. Oloupeme si celer, pomeranč a jablko, celer a jablko nastrouháme na hrubo, pomeranč rozebereme na dílky a nakrájíme na drobné kousky
3. Do misky si vložíme nastrouhaný celer a jablko, nakrájený pomeranč, okapané povařené rozinky a promícháme s bílým jogurtem a smetanou
4. Promíchané suroviny ochutíme citrónovou šťávou, cukrem a špetkou soli
5. Hotový salát necháme vychladit, poté servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy