Nastrouhaný oloupaný celer a jablko, obojí promíchané s na drobné kousky nakrájeným pomerančem, bílým jogurtem a smetanou, salát dochucený citrónovou šťávou, cukrem a solí.
Ingredience:
400 g | celeru |
1 ks | menšího pomeranče |
1 ks | jablka |
3 lžíce | bílého jogurtu |
3 lžíce | smetany |
2 lžíce | rozinek |
citrónová šťáva | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Rozinky si propláchneme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a povaříme 3 minuty, poté scedíme a necháme okapat
2. Oloupeme si celer, pomeranč a jablko, celer a jablko nastrouháme na hrubo, pomeranč rozebereme na dílky a nakrájíme na drobné kousky
3. Do misky si vložíme nastrouhaný celer a jablko, nakrájený pomeranč, okapané povařené rozinky a promícháme s bílým jogurtem a smetanou
4. Promíchané suroviny ochutíme citrónovou šťávou, cukrem a špetkou soli
5. Hotový salát necháme vychladit, poté servírujeme.