Nastrouhaný povařený celer smíchaný se sterilizovanou červenou řepou a nasekanými jádry vlašských ořechů, salát ochucený majonézovou zálivkou.
Ingredience:
600 g | celeru |
150 g | sterilizované červené řepy |
100 g | majonézy |
80 g | jader vlašských ořechů |
1 lžíce | citrónové šťávy |
1 lžíce | octa |
1 lžíce | oleje |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupaný celer povaříme v mírně osolené vodě se lžící octa, necháme vychladit a nastrouháme na hrubo, stejně nastrouháme i červenou řepu
2. Nasekáme si vlašské ořechy a promícháme se zeleninou
3. Majonézu smícháme s pepřem, citrónovou šťávou, olejem a solí
4. Ochucenou majonézou promícháme s nastrouhanou zeleninou a ořechy, a dáme na 1 hodinu vychladit a servírujeme.