Cannelloni (Kanelony) – plněné nudlové závitky z Itálie.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
Těsto: | |
180 g | hladké mouky |
1 ks | vejce |
mouka na pomoučení válu | |
máslo na potírání | |
voda | |
sůl | |
Náplň: | |
250 g | šunky |
120 g | strouhaného sýra |
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
2 lžičky | rajčatového protlaku |
1 lžička | hladké mouky |
petrželka | |
špetka strouhaného muškátového oříšku | |
mletý pepř | |
máslo | |
sůl |
Postup:
1. Z mouky a vajíčka vypracujeme těsto
2. Na pomoučeném vále ho vyválíme na tenčí plát
3. Z plátu pak vykrajujeme čtverce o velikosti 8×8 cm
4. Tyto čtverce uvaříme v mírně osolené vodě
5. Čerstvě uvařené těsto pak položíme na ubrousek a potíráme různými náplněmi, pak těsto zavineme do tvaru trubičky
5. Naplněné canelloni klademe na vymazaný plech nebo do zapékací misky
6. Trubičky potřeme máslem, případně zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v předem vyhřáté troubě, na 170 °C, cca 15-20 minut. Příprava náplně:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli a šunku zpěníme na kousku rozpáleného másla, zasypeme hladkou moukou, osmahneme, vmícháme rajčatový protlak a mícháme tak dlouho, až směs je hladká
2. Potom do směsi vmícháme vejce rozšlehané s petrželkou, solí, mletým pepřem, muškátovým oříškem a vše prohřejeme
3. Vychladlou směsí plníme uvařené, odkapané canalloni.