REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cannelloni se šunkovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cannelloni (Kanelony) – plněné nudlové závitky z Itálie.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
Těsto:
180 ghladké mouky
1 ksvejce
mouka na pomoučení válu
máslo na potírání
voda
sůl
Náplň:
250 gšunky
120 gstrouhaného sýra
2 ksvejce
1 kscibule
2 lžičkyrajčatového protlaku
1 lžičkahladké mouky
petrželka
špetka strouhaného muškátového oříšku
mletý pepř
máslo
sůl

Postup:

1. Z mouky a vajíčka vypracujeme těsto
2. Na pomoučeném vále ho vyválíme na tenčí plát
3. Z plátu pak vykrajujeme čtverce o velikosti 8×8 cm
4. Tyto čtverce uvaříme v mírně osolené vodě
5. Čerstvě uvařené těsto pak položíme na ubrousek a potíráme různými náplněmi, pak těsto zavineme do tvaru trubičky
5. Naplněné canelloni klademe na vymazaný plech nebo do zapékací misky
6. Trubičky potřeme máslem, případně zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v předem vyhřáté troubě, na 170 °C, cca 15-20 minut. Příprava náplně:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli a šunku zpěníme na kousku rozpáleného másla, zasypeme hladkou moukou, osmahneme, vmícháme rajčatový protlak a mícháme tak dlouho, až směs je hladká
2. Potom do směsi vmícháme vejce rozšlehané s petrželkou, solí, mletým pepřem, muškátovým oříškem a vše prohřejeme
3. Vychladlou směsí plníme uvařené, odkapané canalloni.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy