REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cannelloni s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plněné těstoviny masovou směsí, zapečené v troubě spolu s rajskou omáčkou, posypané strouhaným sýrem.


Ingredience:
Na plněné cannelloni:
300 gvykostěných kuřecích stehen
250 gtěstovin cannelloni
200 gdrůbežích jater
2 ksstroužků česneku
1 ksmenší cibule
1 ksvejce
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na rajčatovou omáčku:
2 lžícerajského protlaku
400 gsekaných rajčat z konzervy
200 mlzeleninového vývaru
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
olivový olej
mletý pepř
cukr
sůl
Na posypání:
100 gparmazánu

Postup:

1. Na rozehřátém oleji zpěníme na drobno nakrájenou oloupanou cibuli i stroužky česneku, přidáme na kousky nakrájená očištěná drůbeží játra, orestujeme je, sundáme z tepla a necháme zchladnout
2. Očištěná vykostěná kuřecí stehna umeleme, promícháme s játry, rozklepnutým vejcem, dochutíme solí i pepřem, pak směs přendáme do cukrářského sáčku a naplníme jí connelloni
3. Na omáčku orestujeme na rozehřátém oleji oloupanou na drobno nakrájenou cibuli se stroužky česneku, vmícháme rajský protlak, přilijeme rajčata i zeleninový vývar, potom 10 minut povaříme a dochutíme solí, pepřem a cukrem
4. Zapékací misku vytřenou olejem naplníme ve vrstvách omáčkou a naplněnými těstovinami, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapékáme asi 40 minut, před koncem je bohatě posypeme na jemno nastrouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy