Cannelloni, velké duté těstoviny naplněné orestovanou masovou směsí a zapečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
400 g | mletého hovězího masa |
150 g | strouhaného tvrdého sýra |
50 g | strouhaného parmazánu |
25 g | másla |
2 ks | vejce |
1 dl | bílého vína |
2 lžíce | oleje |
cannelloni (těstovinové trubičky) | |
mletý černý pepř | |
sůl | |
olej na vymazání zapékací misky |
Postup:
1. Mleté maso promícháme s rozšlehanými vejci, sýrem, dochutíme pepřem a solí
2. Na oleji masovou směs orestujeme dohněda, pak ji podlijeme vínem, které necháme vydusit
3. Hotovou směsí naplníme jednotlivé cannelloni, které vyskládáme do olejem vymazané zapékací misky, poklademe kousky másla a posypeme parmazánem
4. Pokrm zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
Příprava cannellonů viz recept: Cannelloni.