REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cannelloni z lasagní plněné špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto na lasagne potřené špenátovou směsí, stočené do ruliček, zapečené s rajskou omáčkou a strouhanou mozzarellou.


Ingredience:
16 ksplátků lasagní
150 gnastrouhané mozzarelly na posypání
voda + sůl
Na špenátovou náplň:
800 gmraženého listového špenátu
400 gkrémového smetanového sýra
2 lžíceoleje
3 ksvajec
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
špetka strouhaného muškátového oříšku
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
1/2 hrnkuvody
1 lžičkacukru
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžíceoleje
400 grajčat
3 ksstroužků česneku
1 ksstřední cibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Plátky těsta vložíme do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou, vaříme pouze 2 minuty, potom je prudce zchladíme ve studené vodě, vychladlé plátky těsta rozložíme na vlhkou utěrku a překryjeme další vlhkou utěrkou (nebo fólií), aby těsto neoschlo
2. Na drobno nakrájenou oloupanou cibuli i stroužky česneku zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme rozmrzlý špenát, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu, krátce podusíme, vložíme do mísy, přidáme smetanový sýr, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a opatrně vše promícháme
3. Na omáčku zpěníme v kastrolku na rozehřátém oleji na drobno nakrájenou oloupanou cibuli s česnekem, přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, cukr, sůl, pepř a vodu, přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a vaříme ještě asi 10 minut
4. Zapékací misku vytřeme olejem a na dno nalijeme asi třetinu omáčky
5. Na pláty těsta rozdělíme připravenou špenátovou náplň, stočíme, položíme spojem dolů do zapékací misky a stejně připravíme i druhou vrstvu, pak na cannelloni nalijeme zbylou omáčku, posypeme na jemno strouhanou mozzarellou, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30-35 minut, dokud sýr nezezlátne.

Poznámka:

Recept na domácí lasagne najdete zde: Těsto na lasagne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy