REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cannelloni z lasagní plněné špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto na lasagne potřené špenátovou směsí, stočené do ruliček, zapečené s rajskou omáčkou a strouhanou mozzarellou.


Ingredience:
16 ksplátků lasagní
150 gnastrouhané mozzarelly na posypání
voda + sůl
Na špenátovou náplň:
800 gmraženého listového špenátu
400 gkrémového smetanového sýra
2 lžíceoleje
3 ksvajec
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
špetka strouhaného muškátového oříšku
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
1/2 hrnkuvody
1 lžičkacukru
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžíceoleje
400 grajčat
3 ksstroužků česneku
1 ksstřední cibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Plátky těsta vložíme do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou, vaříme pouze 2 minuty, potom je prudce zchladíme ve studené vodě, vychladlé plátky těsta rozložíme na vlhkou utěrku a překryjeme další vlhkou utěrkou (nebo fólií), aby těsto neoschlo
2. Na drobno nakrájenou oloupanou cibuli i stroužky česneku zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme rozmrzlý špenát, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu, krátce podusíme, vložíme do mísy, přidáme smetanový sýr, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a opatrně vše promícháme
3. Na omáčku zpěníme v kastrolku na rozehřátém oleji na drobno nakrájenou oloupanou cibuli s česnekem, přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, cukr, sůl, pepř a vodu, přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a vaříme ještě asi 10 minut
4. Zapékací misku vytřeme olejem a na dno nalijeme asi třetinu omáčky
5. Na pláty těsta rozdělíme připravenou špenátovou náplň, stočíme, položíme spojem dolů do zapékací misky a stejně připravíme i druhou vrstvu, pak na cannelloni nalijeme zbylou omáčku, posypeme na jemno strouhanou mozzarellou, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30-35 minut, dokud sýr nezezlátne.

Poznámka:

Recept na domácí lasagne najdete zde: Těsto na lasagne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy