REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bulharský zeleninový kaviár

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z pečených baklažánů a masitých paprik, rajčat, jader vlašských ořechů, olivového oleje, octa a česneku připravená příloha k masitým pokrmům. Zeleninový kaviár lze také použít jako pomazánku na chleba.


Ingredience:
4 ksmasité papriky
4 ksrajčata
1 ksbaklažánu (lilku)
1-2 ksstroužky česneku
1 lžícestrouhaných jader vlašských ořechů
olivový olej
ocet
sůl

Postup:

1. Baklažán a papriky upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka, pečeme asi 20 minut (během pečení baklažán propícháme vidličkou, aby se lépe propekl)
2. Upečenou zeleninu oloupáme a zbavíme semen
3. Rajčata v horní části jemně překrojíme do kříže a dáme je do vařící vody na na 1-2 minuty, pak je vytáhneme, okamžitě zchladíme ledovou vodou nebo přímo ledem, po chvíli je oloupáme
4. Všechnu zeleninu nakrájíme na jemno a v misce ještě rozetřeme
5. Nakonec do směsi přidáme nasekané ořechy, česnek utřený se solí, podle chuti ocet a zakápneme olivovým olejem, vše dobře promícháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy