REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bulharský ovocný salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z jablek, hrušek, třešní, pomeranče a melounu, přelitý vínem a brandy.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
2 ksjablek
2 kshrušek
2 kspomeranče
1 šálekodpeckovaných čerstvých třešní (zmražených)
1 šálekčerstvých kuliček z melounu (zmražených)
4 lžícebrandy
2 dlbílého vína
cukr

Postup:

1. Do mísy dáme oloupaná, tence nakrájená jablka, hrušky, pomeranče, třešně a meloun
2. Poprášíme je cukrem, zalijeme směsí vína a brandy a lehce promícháme
3. Salát necháme v chladničce nejméně 3 hodiny proležet
4. Podáváme vychlazený!

Poznámka:

Salát lze samozřejmě připravovat ze sezónního ovoce, nebo některé ingredience použijeme kompotované.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy