Jednoduchý recept na nepečený dort z brusinek, měkkého tvarohu a dalšími ingrediencí.
Ingredience:
450 g | kompotovaných brusinek |
250 g | měkkého tvarohu |
200 g | čokolády na vaření |
150 g | kukuřičných lupínků |
100 g | másla |
100 g | cukru |
1 lžička | 100 % tuku |
400 ml | smetany ke šlehání |
6 plátků | želatiny |
1 ks | citronu |
2 ks | žloutků |
Postup:
1. Čokoládu nastrouháme nahrubo, 50 g dáme stranou na ozdobu, větší část rozpustíme s máslem, 100 % tukem v horké vodní lázni, přimícháme kukuřičné lupínky a ještě horkou hmotu nalijeme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem
2. Měkký tvaroh, žloutky, cukr a 1 lžičku citronové kůry utřeme do hladkého krému
3. Želatinu namočíme ve studené vodě, vyždímáme a dáme rozpustit do 4 lžic zahřáté citronové šťávy a když začne hmota želírovat, rychle ji vmícháme do tvarohového krému
4. Ušlehanou tuhou šlehačku zlehka vmícháme do připraveného tvarohového krému a uložíme v chladu
5. Čokoládový základ v dortové formě potřeme polovinou tvarohového krému, pokryjeme okapanými brusinkami, pak potřeme druhou polovinou tvarohového krému, naplněnou formu dáme na několik hodin uležet do chladu a před podáváním dort opatrně vyndáme a posypeme nastrouhanou čokoládou.