REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brusinkový dort za studena

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept na nepečený dort z brusinek, měkkého tvarohu a dalšími ingrediencí.


Ingredience:
450 gkompotovaných brusinek
250 gměkkého tvarohu
200 gčokolády na vaření
150 gkukuřičných lupínků
100 gmásla
100 gcukru
1 lžička100 % tuku
400 mlsmetany ke šlehání
6 plátkůželatiny
1 kscitronu
2 ksžloutků

Postup:

1. Čokoládu nastrouháme nahrubo, 50 g dáme stranou na ozdobu, větší část rozpustíme s máslem, 100 % tukem v horké vodní lázni, přimícháme kukuřičné lupínky a ještě horkou hmotu nalijeme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem
2. Měkký tvaroh, žloutky, cukr a 1 lžičku citronové kůry utřeme do hladkého krému
3. Želatinu namočíme ve studené vodě, vyždímáme a dáme rozpustit do 4 lžic zahřáté citronové šťávy a když začne hmota želírovat, rychle ji vmícháme do tvarohového krému
4. Ušlehanou tuhou šlehačku zlehka vmícháme do připraveného tvarohového krému a uložíme v chladu
5. Čokoládový základ v dortové formě potřeme polovinou tvarohového krému, pokryjeme okapanými brusinkami, pak potřeme druhou polovinou tvarohového krému, naplněnou formu dáme na několik hodin uležet do chladu a před podáváním dort opatrně vyndáme a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy