REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bruschetta – italská topinka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jde o plátky veky pokapané olivovým olejem, ochucené bylinkovou solí, upečené v troubě, servírované potřené česnekem. Podávají se jen tak, nebo různě obložené.


Ingredience:
1 ksdlouhá bílá veka
2-3 ksstroužky česneku
1/2 lžičkybylinkové soli
olivový olej extra virgin

Postup:
  1. Begetu nakrájíme šikmo na cca 1 cm silné plátky
  2. Vyskládáme je na plech, pokapeme olivovým olejem, mírně osolíme bylinkovou solí
  3. Na plechu plátky bagety opečeme v troubě ideálně pod grilem dozlatova
  4. Podáváme jak teplé, tak studené potřené česnekem jen tak, nebo posypané parmazánem, obložené nasekanými rajčátky apod.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy