V troubě upečený dezert z čokolády, mouky, vejce, povidel, cukru a kakaa.
Ingredience:
200 g | cukru krupice |
120 g | hořké čokolády |
100 g | hladké mouky |
70 g | švestkových povidel |
40 g | holandského kakaa |
2 lžíce | másla |
1/2 lžičky | soli |
1 ks | vejce |
1 ks | bílku |
tuk na vymazání |
Postup:
1. Do malého rendlíku nalámeme hořkou čokoládu, přidáme změklé máslo a zahřejeme ve vodní lázni, abychom získali hladký krém
2. Necháme lehce zhladnout a pak přimícháme krupicový cukr, rozklepnuté vejce, bílek, švestková povidla a sůl
3. Nakonec přisypeme prosátou hladkou mouku smíchanou s kakaem a vše vymícháme dohladka
4. Těsto nalijeme do čtvercového pekáčku o hraně asi 20 cm vymazaného tukem (dno i boky), vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 30 minut
5. Necháme vychladnout a pak nakrájíme na čtverečky.