Další varianta sladkého pokušení v americkém stylu, tentokrát s citronovou příchutí.
Ingredience:
200 g | máslových sušenek |
100 g | rozpuštěného másla |
Na náplň: | |
500 g | ricotty nebo měkkého tvarohu |
50 g | cukru krupice |
3 lžíce | citronové šťávy |
2 lžíce | jemné krupičky |
3 ks | žloutků z velkých vajec |
nastrouhaná kůra ze 2 velkých citronů |
Postup:
1. Nalámané sušenky rozmixujeme v robotu, přidáme rozpuštěné máslo a prošleháme
2. Dortovou formu s rozevíracím okrajem o průměru 20-25 cm vyložíme pečicím papírem, vložíme do ní sušenkovou směs a rovnoměrně ji obrácenou lžící rozetřeme
3. Nádobu robota vytřeme, dáme do ní měkký tvaroh nebo ricottu, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, žloutky, krupicový cukr, krupičku a asi 2 minuty prošleháváme, až se vše dobře spojí
4. Hmotu vlijeme do formy, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C (horkovzdušné na 160 °C) a pečeme asi 40 minut, až bude náplň na dotek pevná a bude se lehce odtahovat od stěn, pak troubu vypneme, dvířka pootevřeme a necháme cheesecake 1 hodinu chladnout v troubě
5. Dezert uvolníme od stěn nožem, sundáme formu, nakrájíme na porce, přesuneme na dezertní talíře a podáváme.
Dezert můžeme při servírování například ozdobit kopečkem šlehačky a přelít citronovým, nebo i jiným ovocným sirupem.